Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Formări în alte metode de terapie

Become who you are. Do what only you can do. Be the master and sculptor of yourself (Nietzsche)

Referențialul Arhetipurilor Personale

Sunt terapeut în metoda RAP și m-am format în Franța, chiar cu creatorul metodei, Georges Colleuil. Am urmat toate cursurile formării direct în limba franceză, având astfel ocazia unui bogat schimb de idei cu colegii francezi și cu profesorul nostru.

“Tarotul nu servește la citirea viitorului, ci la construirea lui.” Georges Colleuil

Metoda ce poartă numele de Referențialul Arhetipurilor Personale în limba română și Référentiel de Naissance în original (RN), a fost concepută de francezul Georges Colleuil, terapeut, filosof, lingvist și cercetător. Este o metodă relativ nouă pe piața franceză și pe cea internațională, în sensul că există de “numai” 30 de ani.
Această metodă de terapie, având ca suport proiectiv cărțile de Tarot de Marsilia, reprezintă un demers profund filosofic și un prilej de conexiuni cu alte domenii, la fel de bogate în sensuri: simbolistică, mitologie, psihanaliză, numerologie. Este un instrument de lucru polisemantic, cu numeroase trimiteri și explorări în alte domenii. Creatorul metodei cercetează neîncetat funcția simbolului, în paralel cu predarea de cursuri, ateliere și seminarii.

Majoritatea celor interesați de această metodă se prezintă la consultație cu mentalitatea greșită că Tarotul folosește la ghicitul viitorului. Dimpotrivă, metoda Referențialului este una interactivă, este o invitație la conectare prin intermediul arcanelor Tarotului, la bogata lume interioară de trăiri, gânduri și valori personale, în speranța reașezării propriei vieți pe baze mai sănătoase și mai realiste.

Mai multe despre metodă, la secțiunea de Publicații: https://www.thriveglobal.ro/stories/tarotul-tehnica-ezoterica-sau-instrument-de-autocunoastere/

Constelații familiale/sistemice

M-am format în metoda constelațiilor cu Jutta Ten Herkel, pentru modulele de bază și de avansați (tehnica celor 5 Tărâmuri – corporal, personal, sistemic, arhetipal, spiritual). De-a lungul timpului, am lucrat și cu alți facilitatori, pentru a mă familiariza cu diferite stiluri de abordare a constelației: Franz Ruppert, Stephan Hausner, Eric Lopez, Ion Bucur.

Constelațiile se mai numesc și “sistemice”, pentru că fiecare familie este considerată un sistem în sine, care funcționează după propriile legi. Este o metodă de lucru în grup, prin care se poate aborda cam orice problemă, blocaj sau traumă. Înainte de toate, constelația ne arată situația așa cum se prezintă ea.
Creatorul ei este germanul Bert Hellinger, decedat anul trecut, la venerabila vârstă de 94 de ani. Metoda este rezultatul multor explorări și combinații între elementele mai multor orientări din psihologie. În partea teoretică, recunoaștem concepte jungiene, din terapia familiei, din NLP, din analiza tranzacțională și din psihogenealogie. În cea practică, se lucrează cu exerciții asemănătoare cu cele din psihodramă și Gestalt.
Printre problematicile care se pot aborda prin metoda constelațiilor, regăsim: dolii neîncheiate, avorturi, violuri, boli, secrete de familie, crime, accidente, blocaje, lipsuri sau încurcături de orice fel, loialități inconștiente, frici, sentimente de neputință, imposibilitatea de a găsi răspunsuri la întrebări care ne macină de mult.

Mai multe despre metodă, la secțiunea de Publicații: https://www.thriveglobal.ro/stories/scurt-ghid-despre-constelatiile-familiale-sau-sistemice/